Reis gjennom Norge

Norge blir et mer og mer populært reisemål for mennesker verden rundt, og på samme tid velger også flere nordmenn å legge opp ferieturen innenfor kulturlandskapene i Norge. Enten du ønsker å legge opp turen på sykkel, med bil, i båt, med tog, eller til og med til fots, kan du oppleve landet på din egen unike måte. Fasilitetene rundt turistattraksjonene som bygges gjør reisen gjennom vårt 3000 kilometer lange land mer komfortabel enn noen gang, og takket være den voksende turismen dukker det stadig opp flere og flere hoteller og gjestgiveri.

thon-hotel-elverum-fasadeThon Hotel Elverum er et av dem, som gir deg muligheten til å bo midt i hjertet av Elverum, en av Hedmarks største byer. Fra hotellet har du gangavstand til attraksjoner som Elverum kirke, Glomdalsmuseet og Glomma, mens Hamar med ruinene fra Hamarsdomen ligger en kort biltur unna. Der kan du oppleve historielinjen fra vikingtiden frem til i dag, samt en tur med hjuldamperen Skibladner, som har tøffet rundt på Mjøsa helt siden 1856.

Andrenaturopplevelser i villmarken er å finne i Hedmarks seks nasjonalparker, hvorav den mest kjente er Rondane, som er Norges eldste nasjonalpark. Det finnes eventyr høyt og lavt, på land og i vann, rundt Elverum og i Hedmark fylke.

Om du drar litt lengre enn Rondane, finnes det utallige nasjonalparker med turgåing for aktive livsnytere i Midt-Norge. Gaustadtoppen i Telemark er en populær destinasjon på 1883 m.o.h, og Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, finnes i Jotunheimen nasjonalpark.

Litt lengre sør ligger kystperle etter kystperle som et perlesmykke langs Norges sørlandskyst, men idylliske skjærgårder og små byer med hyggelige mennesker som ønsker turister velkommen.

Andre populære steder å legge reisen til er Trollstigen, Geirangerfjorden, Lofoten og Preikestolen, hvor besøkstallene stiger hvert eneste år. Om du ikke har hatt sjansen til å bestige Trolltunga eller slappe av på cruise gjennom Geirangerfjorden, anbefales det av mennesker fra hele verden.