Reis billig og bo praktisk

Vi nordmenn er et opplevelseshungrig folkeslag som elsker å reise rundt i verden og se nye steder. For mange av oss er det første naturlige valget å bestille hotell når vi skal planlegge reisen, men kanskje du også har tenkt på at det finnes alternativer som både er mer praktiske og rimeligere? Det finnes en mengde mulige overnattingsalternativer å velge mellom, og vi behøver ikke å velge en kummerlig campinghytte i stedet for et komfortabelt hotell. Det finnes nemlig så mange muligheter i kategoriene mellom der. Ett av disse alternativene er leilighetskomplekser og selvbetjente ferieboliger som er bygget som modulhus. Det kan være små tomannsboliger, firemannsboliger eller rekkehusløsninger og typer vandrerhjem – og ofte har de god plassutnyttelse og praktiske og funksjonelle løsninger som bad, et lite kjøkken og mange soveplasser. De finnes for eksempel for 2, 4 eller 8 personer – eller for enda flere om dere er en stor gruppe som reiser sammen.

Sistnevnte kan også gå innunder vandrerhjemkategorien, der du for eksempel deler kjøkken og bad med andre reisefeller.
Modulhus er løsninger som er rimelige å oppføre, de er plassbesparende, og de er kostnadseffektive. Det betyr at de som har oppført dem og eier dem, kan leie dem ut til en rimeligere penge. På den måten tiltrekker de flere reisende, og i og med at standarden er høy, er modulhusene er velegnet for alle. De har også moderne løsninger som ikke føles kummerlige. Dette er et godt supplement til campinghyttene og hotellrommene, der du får høy standard og mange praktiske løsninger som passer et lavere reisebudsjett. Barnefamilien vil trives like godt som backpackerne, og større grupper med flere enn 6 personer kan finne en praktisk og rimelig boløsning som rommer mange mennesker samtidig.

For deg som er opptatt av miljøet, er dette også et svært spennende boalternativ på reisen. Modulhus har gjerne klimavegg og fasadeelementer som er produsert på en mest mulig miljøvennlig måte. Det betyr at du kan bo med god samvittighet for miljøet når du velger overnatting i et modulhus. Hvis du vil ha mer informasjon om akkurat dette, kan du lese mer informasjon om klimavegg og fasadelementer her. I vår tid, der det er viktig å ta hensyn til miljøet, er dette et punkt som også utbyggerne er opptatte av.

Og dersom du er blant dem som driver overnattingsvirksomhet, og du ønsker mer informasjon om hvordan modulhus kan være et godt alternativ når du skal utvide virksomheten, da er det trolig viktig for deg å vite hvordan hele byggeprosessen fungerer, og hvordan du både kan spare penger, tid og miljø underveis. For eksempel kan du få mye informasjon på nett, og blant annet Timbecos takelementer er i samsvar med norske bygningsnormer og følger alle krav som er satt av norske myndigheter. Hvis du vil bygge modulhus for innkvartering av turister og andre reisende, kan dette være et godt alternativ som sparer mange ressurser for bedriften din. Dermed er det også mulig å ha døgnutleie til priser som tiltrekker seg mange reisende, og dette gir god utnyttelsesgrad av bygningsmassen når den er ferdig.

Modulhus føyer seg inn i rekken av praktiske byggealternativer, og dette gjelder også på andre områder i dag, der rimelige produksjonskostnader, rask oppføring og montering og utnyttelse av tid og andre ressurser stadig blir viktigere. Ølen Betong har vunnet to nye kontrakter for bygging av tunneler med tunnelelementer, og denne produksjonsmetoden føyer seg inn i den samme rekken av effektivitet og besparelser. Det blir stadig viktigere å kunne gjennomføre store deler av produksjonsprosessen på forhånd, noe som sparer alle parter for mengder av ressurser. For deg som er miljøbevisst, kan det være fint å vite at dette også sparer miljøet for mange belastninger. Både transportbehov og utslipp reduseres når man kan ferdigstille flere elementer i fabrikk og redusere antallet transportstrekninger til og fra byggeplassen. Samtidig blir det ferdige resultatet akkurat like godt, om ikke bedre, enn med de tradisjonelle, stedbundne oppføringsmetodene.

Neste gang du skal ut og reise, bør du se etter overnattingsmuligheter i modulhus. Da vet du at du har et rimelig og funksjonelt alternativ, samtidig som du er med på å bidra til å gjøre noe godt for miljøet. Sannsynligheten er også stor for at prisnivået er lavere enn på hotellovernattinger, og komforten er bedre enn på en campinghytte. Det gjelder alle typer modulhus, ettersom de kan produseres med alle fasiliteter på en rimelig og praktisk måte.

Du behøver altså ikke stille mindre krav til komfort, selv om du vil reise billig og miljøbevisst. Det er fullt mulig å finne alternativer som tilfredsstiller alle disse kravene. I feriehus og vandrerhjem som er bygget av byggelementer, vil du både få en god natts søvn, en varm dusj og en lav leiepris. God tur!