Opplev Hedmark

hedmark2Vi befinner oss i hjertet av Elverum, en av Hedmarks største byer, og det er tilgjengelig transport til store deler av det vakre fylket med et frodig kulturlandskap.
Det er et fylke med dype daler og høye fjell, midt i blinken for den aktive eventyrer såvel som den som er på utkikk etter å slappe av i rolige omgivelser. Hedmark er hjemmet til 6 nasjonalparker, kanskje den mest kjente er Rondane nasjonalpark med fjelltopper som strekker seg over 2000 meter. Fylket kan også være stolt av å huse de to største innsjøene i landet, Mjøsa og Femunden.

Om du er interessert i historie, har Hedmark et mangfold av lærerike museer. Hamar er absolutt verdt et besøk, hvor du kan bli med på en historie fra vikingtiden og middelalderen frem til i dag på Hedmarksmuseet, samt se de 950 år gamle ruinene av Hamardomen. Andre interessante museum er Migrasjonsmuseet, Kvinnemuseet og Norsk Motorhistorisk museum, i tillegg til at Thon Hotel Elverum kan gi deg gode avtaler for besøk til det populære Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum. Norges Jernbane museum tilbyr aktiviteter for barna, som kan få kjøre tog på Norges korteste jernbanelinje. En annen attraksjon for de minste er Tangen Dyrepark, hvor det er sebraer, kameler og andre eksotiske og lokale dyr å hilse på.

Norges lengste elv, Glomma, renner gjennom fylket, og er en utmerket destinasjon å besøke for fiskeentusiaster. Det er også mulig å dra på kanoturer i Glomma og de mindre elvene rundt, noe som vekker naturnyteren i de fleste. Et annet eventyr på vannet finner du på Mjøsa, hvor kan du legge fra kai med Skibladner. Hjuldamperen er verdens eldste i sitt felt, og har holdt sted i den store innsjøen siden 1856. Den går kun i 12 knop, og tar deg med på en vakker og langsom reise gjennom landskap du sent vil glemme.

På reisen din kan du få en flott kulinarisk opplevelse, i tillegg til alle de andre spennende omgivelsene Hedmark har å by på. I det store fylket med bare 190.000 innbyggere, finnes det utallige gårdsbutikker, meieri og bryggeri man kan handle fersk og kortreist mat fra. Du kan også smake på nydelige delikatesser som brunostis og hjemmelagde pølser.

Hedmark tar deg med i villmarken, og du kan søke den ekte naturisten i deg. Enten du søker spenning eller avslapping, har dette fylket noe for deg i baklommen. Nyt Norge, og velkommen til Hedmark.