Å reise er å leve.

H. C. Andersen

Reising har aldri vært lettere og rimeligere enn det er nå, og vi er på reisefot mer enn før. Har du blitt bitt av reisebasillen, eller nyter du reiselysten og opplevelsene når du begir deg ut på en ny tur? Liker du å vandre blant nye fjelltopper i den norske naturen, eller dyppe føttene i krystallklart vann på en tropisk øy? Hva med en weekendtur til London for å shoppe? Er du interessert i å vandre rundt i nye gater og se monumenter og oldtidsbygg? Vi har alle ulike ønsker når vi drar på reise, enten det er for korte eller lange perioder.

Mye takket være teknologi har vi integrert reise og livsstil, som har gjort det lettere for mange å reise med jobben og ha friheten til å ikke sitte på kontoret. Med sosiale medier har reiselysten økt, og gir flere mot til å begi seg ut på reisen de alltid drømte om, eller frister deg til å booke en spontantur til en nærliggende by du aldri egentlig tok deg tid til å besøke. Reiseinspirasjon er å finne hvor som helst, fra reiseglade Instagrammere, bloggende backpackere, Facebook-grupper for de eventyrlige, og til informative reiselivssider. Du kan gjøre så mye forhåndsplanlegging du orker – eller bare bestemme deg for å dra med vinden og se hva som skjer. Mulighetene er der. Billettene og hotellene kan du veldig enkelt bestille, rett fra datamaskinen, nettbrettet eller mobilen din. Det å organisere reisen er blitt en lek takket være digitale enheter, og det finnes få unnskyldninger for å ikke spre vingene mot en ny destinasjon.

Men hva er grunnen til at vi mennesker elsker å nyte det gode liv hvor vi kan bevege oss og ha frihet til å slippe unna våre daglige rutiner? Kanskje det går helt tilbake til røttene våre når mennesker var nomader, eller kanskje det er fordi man gjennom å reise og ha en ny opplevelse endrer innstillingen til hverdagen og det man har hjemme. Frihetsfølelsen er selvfølgelig også en stor grunn til gledene ved å reise, og å rett og slett bare slappe av. Å være på ferie gir oss et avbrekk fra hverdagen, og gir oss tid til å lade opp batteriene og ta inn nye minnerike begivenheter. H.C. Andersen sa at “Å reise er å leve”, og det er nettopp levende vi føler oss når vi befinner oss i nye omgivelser.

Ifølge flere undersøkelser drømmer de fleste nordmenn om å feriere på en Sydhavsøy, men flest legger likevel turen til Middelhavsområdet. Likevel opptar som regel utenlandsturen bare noen uker av ferien vår, mens resten blir brukt av de fleste til å nyte den vakre norske sommeren. Det har blitt mer og mer populært å tilbringe sommerferien i Norge, og oppleve fjellheimen, den vakre Sørlandskysten, eller besøke venner og familie. Norge har også blitt en spennende destinasjon for turister fra andre land, og populære attraksjoner som har fristet dem om et lite stykke Norge er Lofoten, Trollstigen, Preikestolen, Gaustatoppen, Jotunheimen og Hurtigruta. De mest besøkte attraksjonene er Holmenkollen, Vigelandsparken og Fløibanen, og for hvert år vokser turismen stadig – med god grunn.

Lonely Planet kåret nylig Nord-Norge som et av verdens beste reisemål i 2015, så kanskje du heller bør satse på interrail i Norge i stedet for Europa i sommer? Bilferie i Norge over bilferie til Italia? Eller hva med en kombinasjon av begge deler? Med over 3000 kilometers lang avstand fra nord til sør er Norge fullpakket med aktiviteter, begivenheter og urørt natur. Enten du ønsker å reise med båt, sykkel, bil, tog eller til fots, er ingenting umulig – bare sørg for å sjekke værmeldingen for å få mest mulig ut av turen din.

Vårt frodige kulturrike land byr på spennende landskaper, aktive dager både høyt og lavt, svaiende bølgebrus og attraktive småbyer. Fjordene så mange kunstnere har blitt inspirert av. Fjelltoppene så mange har besteget og kjent på følelsen av mestring. Den friske luften og det rene drikkevannet som finnes ethvert sted. Smaken av sommerbær som smelter på tungen…. grunnene er mange til å forelske seg i naturlige Norge, hvor listen over aktiviteter aldri tar slutt. Hvilket stykke Norge ønsker du å bli forført av på din neste reise?