Hotellferie med alenetid

Hotel Room

Mange av oss reiser på ferie eller en langweekend på hotell i løpet av et år. Da har vi gjerne med oss barna, og en del av formålet med ferien er å være mye sammen som familie. Små og store koser seg og gjør mange aktiviteter sammen. Samtidig er det hyggelig for de voksne å kunne ha litt kvalitetstid sammen, og mange hoteller tilbyr nå også barnevakttjenester som gir de voksne litt alenetid.

Dette er en tjeneste som har blitt mer og mer etterspurt de siste årene. Også i Norge er det mulig å få dette tilbudet ved enkelte hoteller i de større byene. Tjenesten er imidlertid ikke særlig utbredt ennå, og dermed er det ikke mulig å booke barnevakt ved alle norske hoteller foreløpig. Men det finnes et godt alternativ, nemlig nettsiden Barnevaktnett. Her kan du finne barnevakter som har registrert seg, og de tilbyr barnepass i svært mange norske byer og tettsteder.

Bestill barnevakt på nett når du reiser på ferie

Om hotellet i byen du har reist til, ikke har tilbud om barnevakt, kan du altså bestille barnepass på nettsiden barnevaktnett.no. Dersom du klikker deg inn på nettsiden, kan du søke etter tilgjengelige barnepassere i området der du befinner deg i. Dette kan du selvfølgelig gjøre på forhånd, før du reiser, slik at du kan planlegge ferien best mulig. Eller du kan bestille spontant dersom behovet for barnefri skulle oppstå underveis.

Det anbefales selvfølgelig at du sjekker referanser for barnevakten før du bestiller. Du kan også stille krav til at barnevakten skal passe barna på hotellet du befinner deg på, slik at du er sikker på at barna dine er i trygge hender, selv om du ikke kjenner barnevakten personlig.

Mange unge barnepiker – og til og med hele familier, som fungerer som besøksfamilier – har registrert seg på denne nettsiden. Det varierer selvsagt litt hvem som har registrert seg i de ulike områdene. Men du vil uansett finne et stort spekter av tilgjengelige barnevakter i forskjellige aldersgrupper på de forskjellige stedene. Hvis du er heldig, kan du finne en hel familie som stiller opp til barnepass og lek og moro. Da vil barna dine også kunne ha lekekamerater, mens du har noen timer alene eller sammen med ektefellen.

Tilby barnevakttjenester til reisende

Også personer som reiser i forretninger eller av andre årsaker, kan ha behov for barnevakt noen timer i løpet av en dag. Mange tar med seg barna hvis de vil kombinere en forretningsreise med en fritidsreise sammen med barna. I disse tilfellene vil de kanskje lete etter tilgjengelige barnevakter på stedet de reiser til – og den enkleste måten å gjøre det på, er selvfølgelig på nettet.

For eksempel vil de kunne finne deg på nett hvis du jobber som barnevakt i en større by som Oslo. For å vise at du er tilgjengelig, kan du registrere deg på barnevaktnett.no og finne en jobb som barnepike i Oslo her. Dermed vil du være mulig å finne ved et søk på nett når de som er på ferie, eller forretningsreisende, ønsker å booke en barnepike. Det er spesielt praktisk dersom de er på et sted der de ikke er kjent eller har noe nettverk som kan stille opp til barnepass. Dette er også en flott mulighet når det ikke finnes barnevakttjenester på hotellet de bor på.

Referanser gjør foreldrene trygge

Foreldre er svært restriktive når det gjelder barnevakter. Derfor er det viktig at du oppgir referanser når du blir kontaktet. Du bør også vise på nettstedet at du har referanser som foreldrene kan kontakte. Dette gir foreldrene trygghet for at du er til å stole på. Det gjør det også sannsynlig at du vil få flere barnevaktoppdrag. Gode referanser er nemlig et tegn på at du gjør en god jobb. Det blir også anbefalt på nettsiden at foreldrene sjekker referanser.

Barnevakt uavhengig av sted og tid

Som nevnt er det mulig å få barnevakt på en rekke steder i Norge via Barnevaktnett. Dette gjelder både hvis du ønsker en besøksfamilie for barna dine i flere dager, eller om du vil benytte en dagmamma eller en barnevakt for noen timer. Bor du i Stavanger, finner du dagmammaer her, og du har tilsvarende søkemuligheter for de fleste andre steder i Norge. På denne måten vil du ha mulighet til å skaffe barnepass uansett hvor du befinner deg. De forskjellige barnevaktene som du kan velge mellom, er også gjerne fleksible når det gjelder tider.

En fleksibel reise gir opplevelser for store og små

Som alltid når man er ute og reiser, er det et mål å få mest mulig ut av turen. Med barnevaktmuligheter er det selvfølgelig også mulig å tilpasse ferien best mulig, slik at både voksne og barn får gode opplevelser. De voksne setter gjerne pris på litt alenetid, eller vil ha mulighet til å jobbe noen timer på dagtid. Da kan barna ha en hyggelig stund sammen med en tillitsvekkende barnevakt som du booker via hotellet eller på nett. På den måten blir turen optimal for alle.